Javna rasprava na PRŠI Konzorcija okolice Kastva


Grad Kastav

Grad Kastav

Općina Čavle

Općina Jelenje

Općina Kostrena

Općina Klana

Općina Viškovo

Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima Grada Kastva i općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Kastav i općine Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena.

Grad Kastav, kao Nositelj projekta (NP), pokrenuo je Projekt izgradnje širokopojasne mreže sljedeće generacije na navedenom području. Tim se projektom planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža) otvorenog pristupa, koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi, dugoročni, društveni i gospodarski razvitak na području Grada Kastva i općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena

Javnu raspravu provodi NP Grad Kastav u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Datum otvaranja rasprave: 18.05.2017.
Datum zatvaranja rasprave: 19.06.2017. (naknadno prolongirano do 30.06.2017.)

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju:

doc Obavijest o pokretanju javne rasprave za operatore te sve zainteresirane

doc Dopis Nositelju ONP-a (HAKOM) o pokretanju javne rasprave

doc Upitnik za operatore i ostale zainteresirane straneNapomena: tablica dodatno dopunjena brojčanim dodacima kućnih brojeva.

doc Nacrt plana razvoja širokopojasne infrastrukture JLS Kastava i okolice

doc Obrazac za sudjelovanje svih zainteresiranih u postupku javne rasprave

doc Prijedlog Ugovora o izgradnji ŠPI između operatora i JLS

Molimo operatore i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 19.06.2017. godine u 15 sati na sljedeću adresu elektroničke pošte darko.trbovic@kastav.hr ili poštom na adresu Grad Kastav, Zakona kastafskega 3, 51 2015 Kastav.

Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata Grada Kastva i općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena

Objave

 • 20. 12. 2017.

  Svečano potpisivanje Sporazuma o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje konzorcija JLS-a Kastva

  Dana 19.12.2017. godine u Gradu Kastvu održano je svečano potpisivanje Sporazuma o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje 6 JLS konzorcija Kastva. Uz predstavnike Grada Kastva kao Nositelja projekta te preostalih JLS-a u konzorciju, potpisivanju su nazočili i članovi projektnog tima e-Županija,  zajedno s predstavnicima REA-e Kvarner, te predstavnicima operatora-  Hrvatski Telekom i RuNe Adria, koji su temeljem provedene javne rasprave iskazali komercijani interes za izgradnju širokopojasne infrastrukture za navedeno područje.
 • 29. 11. 2017.

  Objava izvještaja s javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Prema uputama Nositelja okvirnog nacionalnog programa, objavljeno je finalno izvješće o javnoj raspravi Nacrta plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata Grada Kastva i općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena
 • 30. 06. 2017.

  Završetak javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Dana 30. lipnja 2017. godine u 15.00 sati završena je provedba elektroničke javne rasprave o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za konzorcij grada Kastva te općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena.

 • 14. 06. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Dana 18. svibnja 2017. godine objavljena je elektronička javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Kastav te općine Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena. Trajanje javne rasprave produžuje se za dodatnih 11 dana te sada traje do 30.06.2017. godine u 15:00 sati.

 • 30. 05. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Naknadnim uvidom u bazu podataka DGU-a, uočeno je izostavljanje numeričkih podbrojeva na 390 adresa na području konzorcija 6 JLS-a Kastva (89 adresa odnosi se na Grad Kastav, 76 adresa na Općinu Jelenje, 28 adresa na Općinu Klana, 48 adresa na Općinu Kostrena i 149 na Općinu Viškovo). Obzirom da su svi abecedni podbrojevi otprije bili navedeni, u suglasnosti sa NOP-om 390 adresa nadopunjeno je numeričkim podbrojevima kako bi se što preciznije odradio postupak iskaza komercijalnog interesa.

Pitanja i Odgovori

Trenutno nema postavljenih pitanja

Uključite se u raspravu i postavite pitanje