Javna rasprava na PRŠI Konzorcija gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica i Općina Vinodolska


Grad Novi Vinodolski

Grad Novi Vinodolski

Grad Crikvenica

Grad Kraljevica

Vinodolska općina

Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica te Vinodolska općina.

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za gradove Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica i Općina Vinodolska.

Grad Novi Vinodolski, kao Nositelj projekta (NP), pokrenuo je Projekt izgradnje širokopojasne mreže sljedeće generacije na navedenom području. Tim se projektom planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža) otvorenog pristupa, koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi, dugoročni, društveni i gospodarski razvitak na području gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica i Općina Vinodolska.

Javnu raspravu provodi NP Grad Novi Vinodolski u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Datum otvaranja rasprave: 12.05.2017.
Datum zatvaranja rasprave: 13.06.2017.

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju:

doc Obavijest o pokretanju javne rasprave za operatore te sve zainteresirane

doc Dopis Nositelju ONP-a (HAKOM) o pokretanju javne rasprave

doc Upitnik za operatore i ostale zainteresirane straneNapomena: tablica dodatno dopunjena brojčanim dodacima kućnih brojeva.

doc Nacrt plana razvoja širokopojasne infrastrukture JLS Novi Vinodolski

doc Obrazac za sudjelovanje svih zainteresiranih u postupku javne rasprave

doc Prijedlog Ugovora o izgradnji ŠPI između operatora i JLS

Molimo operatore i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 13.06.2017. godine u 15 sati na sljedeću adresu elektroničke pošte domagoj.kalanj@novi-vinodolski.hr ili poštom na adresu Grad Novi Vinodolski, Trg Vinodolskog Zakona 1, 51 250 Novi Vinodolski.

Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica te Vinodolska općina.

Objave

 • 15. 12. 2017.

  Svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje konzorcija JLS-a Novi Vinodolski

  Dana 14.12.2017. godine u Gradu Novi Vinodolski održano je svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje 4 JLS konzorcija Novi Vinodolski. Uz predstavnike Grada Novi Vinodolski kao Nositelja projekta te preostalih gradova i općina u konzorciju, potpisivanju su nazočili i članovi projektnog tima e-Županija,  zajedno s predstavnicima REA-e Kvarner, te predstavnicima operatora-  Hrvatski Telekom i RuNe Adria, koji su temeljem provedene javne rasprave iskazali komercijani interes za izgradnju širokopojasne infrastrukture za navedeno područje.
 • 21. 11. 2017.

  Objava izvještaja s javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Prema uputama Nositelja okvirnog nacionalnog programa, objavljeno je finalno izvješće o javnoj raspravi Nacrta plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica te Vinodolska općina. 
 • 13. 06. 2017.

  Završetak javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Dana 13. lipnja 2017. godine u 15.00 sati završena je provedba elektroničke javne rasprave o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za konzorcij gradova Novi Vinodolski, Crikvenica, Kraljevica i Općina Vinodolska.

 • 30. 05. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Naknadnim uvidom u bazu podataka DGU-a, uočeno je izostavljanje numeričkih podbrojeva na 27 adresa na području konzorcija 4 JLS-a Novog Vinodolskog (odnosi se na grad Kraljevicu). Obzirom da su svi abecedni podbrojevi otprije bili navedeni, u suglasnosti sa NOP-om 27 adresa nadopunjeno je numeričkim podbrojevima kako bi se što preciznije odradio postupak iskaza komercijalnog interesa.

Pitanja i Odgovori

Trenutno nema postavljenih pitanja

Uključite se u raspravu i postavite pitanje