Javna rasprava na PRŠI Konzorcija Rab Lopar

Konzorcij Jedinice lokalne samouprave otoka Raba, nositelj Grad Rab


Grad Rab

Grad Rab

Općina Lopar

Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima Grada Raba i Općine Lopar

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Rab i Općinu Lopar

Grad Rab, kao Nositelj projekta (NP), pokrenuo je Projekt izgradnje širokopojasne mreže sljedeće generacije na navedenom području. Tim se projektom planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža) otvorenog pristupa, koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi, dugoročni, društveni i gospodarski razvitak na području Grada Raba i Općine Lopar.

Javnu raspravu provodi NP Grad Rab u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Datum otvaranja rasprave: 04.05.2017.
Datum zatvaranja rasprave: 03.06.2017. (naknadno prolongirano do 07.06.2017.)

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju:

doc Obavijest o pokretanju javne rasprave

doc Dopis Nositelju ONP-a (HAKOM) o pokretanju javne rasprave

doc Upitnik za operatore i ostale zainteresirane strane (tablica za određivanje boja - mapiranje), Napomena: tablica dodatno dopunjena brojčanim dodacima kućnih brojeva.

doc Nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI),

doc Obrazac za javnu raspravu,

doc Prijedlog ugovora o izgradnji ŠPI između operatora i JLS.

Objave

 • 07. 06. 2017.

  Završetak javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Dana 07. lipnja 2017. godine u 15.00 sati završena je provedba elektroničke javne rasprave o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI) za Grad Rab i Općinu Lopar.

 • 02. 06. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Dana 04. svibnja 2017. godine objavljena je elektronička javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Rab i Općinu Lopar. Trajanje javne rasprave produžuje se za dodatnih 4 dana te sada traje do 07.06.2017. godine u 15:00 sati.

 • 30. 05. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Naknadnim uvidom u bazu podataka DGU-a, uočeno je izostavljanje numeričkih podbrojeva na 9 adresa na području konzorcija Otoka Raba (odnosi se na Grad Rab). Obzirom da su svi abecedni podbrojevi otprije bili navedeni, u suglasnosti sa NOP-om 9 adresa nadopunjeno je numeričkim podbrojevima kako bi se što preciznije odradio postupak iskaza komercijalnog interesa.

 • 05. 05. 2017.

  Javna rasprava o nacrtu PRŠI

  Dana 04. svibnja 2017. godine objavljena je elektronička javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima Grada Raba i Općine Lopar. Rasprava se zaključuje dana 03. lipnja 2017. godine u 15:00 sati.

Pitanja i Odgovori

Trenutno nema postavljenih pitanja

Uključite se u raspravu i postavite pitanje