Javna rasprava na PRŠI Konzorcija Rab Lopar

Konzorcij Jedinice lokalne samouprave otoka Raba, nositelj Grad Rab


Grad Rab

Grad Rab

Općina Lopar

Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture na područjima Grada Raba i Općine Lopar

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Rab i Općinu Lopar

Grad Rab, kao Nositelj projekta (NP), pokrenuo je Projekt izgradnje širokopojasne mreže sljedeće generacije na navedenom području. Tim se projektom planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža) otvorenog pristupa, koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi, dugoročni, društveni i gospodarski razvitak na području Grada Raba i Općine Lopar.

Javnu raspravu provodi NP Grad Rab u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

Datum otvaranja rasprave: 04.05.2017.
Datum zatvaranja rasprave: 03.06.2017. (naknadno prolongirano do 07.06.2017.)

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju:

doc Obavijest o pokretanju javne rasprave

doc Dopis Nositelju ONP-a (HAKOM) o pokretanju javne rasprave

doc Upitnik za operatore i ostale zainteresirane strane (tablica za određivanje boja - mapiranje), Napomena: tablica dodatno dopunjena brojčanim dodacima kućnih brojeva.

doc Nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI),

doc Obrazac za javnu raspravu,

doc Prijedlog ugovora o izgradnji ŠPI između operatora i JLS.

 

Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata Grada Raba i Općine Lopar

Objave

 • 15. 11. 2017.

  Objava izvještaja s javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Prema uputama Nositelja okvirnog nacionalnog programa, objavljeno je finalno izvješće o javnoj raspravi Nacrta plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata Otoka Raba (grad Rab i općina Lopar).
 • 14. 11. 2017.

  Objava izvještaja s javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Zbog tehničkih razloga jučerašnje objavljeno izvješće trenutno nije dostupno te će isto biti objavljeno tijekom današnjeg dana.
 • 13. 11. 2017.

  Objava izvještaja s javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Prema uputama Nositelja okvirnog nacionalnog programa, objavljeno je izvješće o javnoj raspravi Nacrta plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje obuhvata Otoka Raba (grad Rab i općina Lopar).
 • 24. 10. 2017.

  Svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje Grada Raba i Općine Lopar

  Dana 23.10.2017. godine u Maloj vijećnici Grada Raba održano svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje Grada Raba i Općine Lopar. Uz predstavnike Grada Raba i  Općine Lopar, potpisivanju su nazočili i članovi projektnog tima e-Županija,  zajedno s predstavnicima REA-e Kvarner, te predstavnici dva operatora-  Hrvatskog telekoma te RuNe Adria, koji su temeljem provedene javne rasprave iskazali komercijani interes za izgradnju širokopojasne infrastrukture za navedeno područje. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici PGŽ-a- UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.
 • 07. 06. 2017.

  Završetak javne rasprave o nacrtu PRŠI

  Dana 07. lipnja 2017. godine u 15.00 sati završena je provedba elektroničke javne rasprave o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI) za Grad Rab i Općinu Lopar.

Pitanja i Odgovori

Trenutno nema postavljenih pitanja

Uključite se u raspravu i postavite pitanje